Trots att dagen är grå så får den färg

Huvudet snurrar. Tankarna är utspridda. Men även fast känslan känns piss, så är jag överlycklig.


Don't take my place in the dark

Okej.. Nu ska jag låta bli. När jag väl tänker mig in i att vara dig, så känner jag bara ångest.
ÅNGEST ÅNGEST ÅNGEST.
Jag förstår att du inte orkar. Jag förstår att du vill det du säger. Men jag vill inte. Jag vägrar att acceptera att jag har gjort fel. Jag vägrar att inse att jag har sagt saker som fått allt att hänga på en lös tråd. Spindeltråd.
Men den stelnar snart. Jag vet det.
En spindeltråd hänger aldrig förlänge.
Oftast kommer någon annan in i bilden och sabboterar. Men inte i våran stund. För vi är vi.
Och vi håller ihop. Vi är vi.
Jag vet att du älskar mig. För varför skulle du annars säga det? Varför skulle du annars kyssa mig? Varför skulle du alltid se så glad ut när du såg mig om det inte var sant?
Det är sant.
Men spindeltråden går att fixa med vilja. Om man bara vill, så kan man. Det har jag försökt övertala mig de senaste dagarna. Vilja är starkare. Mycket starkare.
Jag förstår bara inte riktigt varför spindeltråden ens har uppstått?
Det finns ingen enkel förklaring. Det har bara hänt så mycket. Så när du frågar mig varför jag är arg, eller liknande, så vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Jag har ingen rak förklaring. Ingen simpel mening.
Det är så mycket. Som jag tror att du inte riktigt skulle förstå. Jag vill inte säga det, men det är tjejsaker. Som bara tjejer hakar upp sig på. Som egentligen alltid är överdrivet.
Jag känner mig så borta. Så överdriven. När du frågar mig varför jag blir så arg. Det känns som om jag blir arg på ingenting. Men så är det inte riktigt.
Om jag hakar upp mig på någonting så kan jag hålla mig även om det upprepas flera gånger. Men inte för länge. Det blir för mycket. Och det är väl inte så konstigt?
Så när det har gått över styr, så får jag helt enkelt utbrott. Jag kanske säger till innan att det är fel när någon gör något. Men du har fortsatt efter det. Och det blev för mycket ett tag.
Därför är jag så känslig när det händer lite då och då.
Därför är jag så känslig när det händer något som jag redan har sagt till dig att jag inte gillar.
Men jag vill inte säga det för ofta. För jag känner mig så extremt tjatig. Du tycker säkert att jag är det ändå.
Men jag orkar inte ta på mig ansvaret att försöka göra så att allt är bra. Men sån är jag. Jag måste ta tag i alla saker. Vare sig jag vill eller inte. Tvångstankar.
Usch usch! Fy på mig. Nu tog jag tag i det som jag sa till mig själv att jag inte skulle göra. Jag gör det bara jobbigt för mig själv. Samma sak här. Tvångstankar.

.

Allt det tunga har släppt

Jag bryr mig inte. Jag orkar inte bry mig. Jag försöker släppa allt. Jag är faktiskt glad. Jag är lycklig. Och jag behöver inte övertala mig själv för att vara det. Jag är det på riktigt.
Jag vet inte vad som händer. Men allt har släppt min rygg. Ingenting bekymrar, även fast det finns småsaker. Jag är glad. Jag orkar inte ta tag i saker som jag brukar göra, för det gör mig bara nere. Det sänker mig. Men det är saker som behövs göras någon gång. Men inte nu. Jag behöver vara glad utan att känna att det saknas något från dig. För jag behöver inte dig just nu. Jag behöver inte känna en tomhet från dig som egentligen inte finns. Jag ska ge dig frihet.

image29


.

The day is special because of you

En dag, En plats, Ett rum.
En dag som betyder då mycket.
En plats som alltid kommer att vara vår.
Och ett rum där allting har kommit fram.
Dagen är idag.
27:e.
Månadsdag. Sam och Sofia.
Det är en så bra siffra. 27.
Om man tar 7 till exempel.
Det finns 7 dagar på en vecka, våran månadsdag innehåller en 7:a,
jag har nummer 7 på fotbollströjan.
Och den 7:e juni åker jag och Melinda till Turkiet.
Och 2.
Man behöver vara 2. Man behöver en kompis.
Man behöver en partner.
Förstår du?
10 månader.
Så värdefull tid.
Världens bästa tid.
Jag kommer ihåg allt så väl. När det blev vi. Hela den dagen hade jag en kittlande känsla i hela kroppen som vägrade att sluta. Och det har jag fortfarande. En special känsla till dig. Som jag aldrig har känt förut. Som bara är din. För jag är din.

.

Forever is a strong word for people like me

Jag är orolig, det kommer att hända något(!)

Jag längtar tills imorgon.
För då får jag veta om du kan träffas eller inte.
Jag orkar inte vänta.
Morgondagen känns så långt borta. Jag känner mig vilsen.
Jag är vilsen utan dig.
Hur fan ska jag klara mig utan dig när jag försvinner ur ditt hjärta?
Jag kommer inte finnas längre. Jag kommer inte att vara mig själv längre.
Jag försvinner.
Jag vill aldrig försvinna.
Jag vill ha dig föralltid.
Men jag måste sluta säga det till mig själv.
För då jag kommer att bli ännu mer besviken när det tar slut.
Men det får inte ta slut. Inte nu. Inte sen. Inte på jätte länge.
För jag har dig. I mitt hjärta.
Hårt sitter du. Och mitt hjärta har börjat växa runt dig.
Det gömmer dig i min varma kropp, och du kan känna dig säker. Trygg.
Jag älskar dig.
Jag älskar dig.
Jag älskar dig.

.

Minsta lilla ljusstråle gör stor skillnad, jag lovar dig

Bandet har börjat rulla igen. Min hjärna har börjat tänka igen. Men allt känns inte klart. Det känns inte synligt. Jag har något i vägen. Men jag har ingen aning om vad. Du beter dig bra. Faktiskt väldigt bra. De senaste dagarna efter våran svaga tid, så har du bevisat bättre. Att du faktiskt bryr dig om mig. Och det betyder mycket för mig. Eftersom jag då vet att jag inte är helt borta som känner samma känsla till dig.
Jag känner så stora band till dig. Det finns så lång tid bakom oss, tillsammans.
För vi har hållt ihop, och vi har klarat oss igenom svåra tider. Men på något sätt så har vårat band blivit starkare, även fast vi har varit nära på att skiljas åt flera gånger. Vi kanske har förstått att vi behöver varandra. Och då också hållt ihop längre.
Jag är glad för det. Jag är glad att jag har dig. Jag är glad att du säger att du bryr dig om mig. Jag behöver det. Jag behöver dig.


.


Inklämd i den mörkaste hörnan

Jag känner mig instängd. I dina väggar. I mitt huvud. Allt blir för stort på för liten yta. Det pressas mot väggarna. Och snart spricker det om vi inte gör något. Jag känner mig inlåst i det där rummet. Jag bara är där. Jag är instängd pågrund av mig själv. Pågrund av att jag har gjort fel. Pinsamt. Kan man inte bara glömma allt?
Nej, så lätt ska det ju inte vara. Man måste kämpa. Men när man kämpar, så lyckas man inte alltid. Men jag ska lyckas. Jag ska inte vara instängd. Det är mitt eget fel att jag är det, så jag borde kunna slingra mig ur det här som jag brukar göra. Springa bort från problemen. Gömma dom. Glömma dom. Men det kommer alltid nya.
Det är ditt fel. Det är mitt fel. Vårat. Vi har inte riktigt brytt oss tror jag. Jag vet inte hur jag ska kunna prata med dig. Jag kan inte ta kontakt med dig. Det blir bara fel. För du sa att jag gjorde det för ofta. Och jag respekterar dig. Jag måste det. För jag gillar dig och ser upp till dig. Men jag vill ha bra kontakt med dig.
Jag vill prata samtal med dig som är helt meningslösa. Som bara finns, för att jag ska veta att jag har dig. Men så är det antagligen inte längre. Den tiden är förbi. Men jag vill inte glömma det. Jag vill inte gömma det i något mörkt rum. Det är för värdefullt för det. Men du verkar inte tycka samma sak som mig. Och jag måste respektera det. Den sista biten pressades över väggarna igår. För då fattade jag mer. Den tiden var den bästa med dig, helt klart. Men du verkar ha tröttnat eller något liknande. Jag måste låta dig ha frihet. Från mig.
För nu när tiden är över, känns allt med våra samtal så konstigt. För du är inte din förra du. Men jag respekterar det. Och du behöver inte, om du tycker att det är jobbigt. Jag ska sluta, jag lovar. Men jag behöver höra vissa speciella ord från dig ibland, för jag älskar dig.
Det var en tid, som jag inte hörde något från dig. Jag visste inte vad som hände, vad du gjorde hela tiden, eller liknande. Allt blev osynligt. Jag såg rakt ut i intet. Och du fanns inte där. Jag hade inte dig så som jag har dig nu. Jag behöver dig, och jag vet varken om jag har berättat det klart eller bra.
Men du är en person som betyder väldigt mycket, och jag måste höra orden från dig ibland. Men jag hör dom aldrig direkt, bara i slutet av alla meningslösa samtal som inte ens varar i en minut. Jag begär mycket av dig, men det är inte konstigt,
för du verkar ju göra det av mig också.

.


Orden tillhör min vardag

-"Men du.... Jag ska dra nu".

.


Think about it, do you ever wonder?

Tänk att ljud som kommer ut ur munnen kan såra. Tänk att människor kan såra varandra.
Orden som ekar i mitt huvud just nu, får mig att må illa. Jag får ett sug i magen. Jag ryser. Jag orkar inte. Allt försvinner och kvar står jag. Helt ensam. Även fast jag är med människor som jag gillar, så känner jag mig ensam. Hela min mage vrids flera varv och jag blir illamående. Jag vill inte höra såna ord från dig. Inte från dig.
För när du säger såna saker, så försvinner jag från marken. Jag får ett ljudlöst skott i magen. Och du märker det inte. Du fortsätter som ingenting. Men jag står där, och blir sårad. Och det finns inget som jag kan göra. Varför är jag så känslig? Varför kan jag inte ta emot ord från dig. Såna ord. Jag vill inte bry mig om vad du råkar säga. Men jag bryr mig för mycket om dig, så då blir det samma sak. Jag tål inte ord som sänker mig. Absolut inte från dig. Du ska ju vara den personen som stöttar mig. Som bryr sig. Som hjälper mig. Jag behöver en sån person, och jag vet att du var det förut. Men nu.... Jag förstår ingenting.

.


Don't fade away, I need you. Can't you see?

Allt har fått sitt slut känns det som. Jag har ingen ork. Tröttheten har tagit tag i mig, och jag lämnar marken. Jag svävar i luften och har ingenstans att ta vägen. Jag bara är där. Ingen mening. Ingen anledning.
Mina tankar förvirrar mig. Mina känslor med. Allt känns så hopplöst. Jag tar dagarna som de kommer. Men orken är för liten för att det ska hända något mellan oss. Jag orkar bara inte. Det är för stort. Och för jobbigt.
Det som finns mellan våra väggar, tillhör oss. Ingen annan.
Jag orkar inte vara ambitiös. Jag orkar inte plugga. Jag orkar inte att du ska göra allt jobbigt. Jag orkar ingenting.
Jag får ångest. För allt jag har sagt till dig tidigare. Jag fattar inte hur jag kunde slänga ur mig alla ord. Hur tänkte jag egentligen?
Jo, jag tänkte att ifall du fick veta hur jag kände så kanske du skulle göra något åt det. Men det hände ingenting. Och det gjorde allt värre. Mycket värre. Allt blev oklart. Och ingenting stämde längre. Allt hade förändrats. Jag sa därför massor av mer ord, som du säkert tog illa upp av.
Men jag tänkte inte de där månaderna. Min hjärna stod stilla.
Nu, har jag börjat tänka mig in i din situation, och jag förstår. Bättre i alla fall.
Jag skulle inte orkat med mig om jag var du. Alla de där orden som jag sa. Hur kunde du ta emot dem? Varför sa du inget tillbaka?
Jag känner mig som en idiot. Det var fel av mig att säga elaka saker. Men som sagt, min hjärna stod still de där månaderna. Jag förstod inte vad jag höll på med. Men en sak vet jag i alla fall. Och det är att jag var kär. Jag var rädd att förlora dig. Jag var rädd för att du skulle sluta gilla mig.
Och då blev jag arg på något sätt. Fråga mig inte varför, men så var det i alla fall. Så jag vill bara säga förlåt för allt du har fått ta emot. För allt jag har sagt. Och för allt jag har gjort. Det var inte meningen, även fast man inte riktigt kan säga så.


image28

.

It doesn't make any point

Var är gränsen till lycka? Var är gränsen till kärlek? Var är gränsen till dig?

image33

.

You're not the same

Oj.... Vad hände?
Du har sagt att du inte gör det med mening. Men du måste försöka skärpa dig.
Jag har också mina problem. Men istället för att få hjälp från dig, så får jag skit. Massa skit.
Okej, visst, du säger att du inte gör det med mening. Men det börjar bli för mycket.
Tårarna pressar under mina ögonlock. När orkar jag inte längre?
När orkar jag inte ta emot alla dina vassa ord?
När slutar du?
Jag behöver dig. Mer än någon annan.
Sluta. Snälla.

.


Make it come true

Lycka.
En stor våg med lycka. Glädje. Skratt. Skratt i tårar.
Jag mår så bra. Så grymt bra.
Jag vill bara skrika.
Jag känner mig sådär barnligt lycklig. Så lycklig som man blev när det var julafton. Så lycklig som man blev när man har fått det man önskat sig.
Men det känns som om det bara kommer att vara idag som jag känner så.
Allt har gått så bra idag. Igår. Hela helgen.
Men lyckan, den extrema lyckan, kom fram idag. Översvämning. Det pirrar i hela kroppen.
Glädje är något jag behöver. Just nu. Det behövs. Jag klarar det här. Det kommer inte att bli som förra gången. Jag klarar det här.
Det känns så bra att ha alla som stöttar en. Att ha någon som älskar en.
Det känns så bra att ha människor runt en som gör en lycklig. Det är något jag behöver. Mina vänner som stöttar.
När jag är ledsen gör jag allt för att undvika den mörka ensamheten som växer. Jag dras ner i ett djupt hål och vet inte vad jag ska göra.
Nu är jag ensam. Helt ensam i mitt rum. Men jag bryr mig inte. Jag är lycklig. Grymt lycklig. Det djupa hålet har fått ett stopp. Jag är glad.
Allt är klart framför mig. Jag vet varför jag har fått alla känslor runt dig. Allt växer runt dig.
Jag vet inte vad jag ska tycka längre. För allt känns så meningslöst. Allt känns så fjantigt. Töntigt. Så överdrivet.
Jag är så lycklig så att jag inte ens kan förstå varför. Jag bryr mig egentligen inte. Men varför?
Men... Ingenting kan förstöra mitt humör just nu. Inte ens du.
Jag är lycklig

image32


.

When you go away, don't look back

Bättre dagar stiger. Bättre väder sjunker. Bättre glädje stiger mer än någonsin.-
Känslor som är obeskrivliga. Känslor med en lång mening, men inga ord. Känslor som bara finns där. Ingen och ingenting går att ersätta dig. Min lycka. Min glädje. Min älskling. Min pojkvän. Min Sam.
Jag har inga ord inuti mig. Allt har ramlat isär. Orden får därför ingen mening. Inget hopp. Varför? Allt snurrar. Marken skakar under mina fötter. Jag är kär. Överdrivet kär. Varför?

.

You got me all wrong

Allt är lungt och stilla. Stressen börjar försvinna, även fast den nästan inte behövdes från början. Jag stressade upp mig för ingenting. Som vanligt.
Allt är helt okej. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, eftersom allt står stilla.
Ingenting är ivägen och allt är helt okej.
Allt står stilla. Det är nog därför jag varken känner smärta eller lycka. Det känns som om allt har stannat upp, och bara väntar på att problemen ska hittas. Ett nytt sätt att bestraffa mig. Plåga mig. Hindra mig från att vara lycklig.
Jordklotet står stilla och allt går i slowmotion. Vad händer? Eller rättare sagt; Varför händer ingenting? Allt är dött. Alla rosor är knoppar och dom bara väntar på att slå ut. Jag känner mig som en ros. Vacker. Självsäker. Och bara väntar på att blomma. När börjar jag blomma? När slår jag ut? När får jag visa att min insida är bättre än utsidan?

image28

.

Jag och Meloinda

Nu är det exakt 2 månader kvar innan jag och min kära Melinda åker till turkiet. Allt är klappat och klart och vi har hela resan framför oss. Tänk! Det är bara 61 dagar kvar (!!!!). Och för inte så jätte länge sen så var det mer än 4 månader. Tänk vad tiden går snabbt. Det är väl okej att längta?


image27

.


Good things really happens

Du fyller all tomhet när jag är med dig. Jag känner mig fri. Jag blir så glad runt dig. Du är livsglädje. Min livsglädje. Du vet det va?
Allt går steg för steg. Trappsteg för trappsteg.
Vi kommer högre upp, mot solen, mot glädjen. Vi, tillsammans.
Allt har gått galet på senaste tiden.
Men tankar leder mig till bättre situationer. Dom leder mig till bättre dagar. Jag mår mycket bättre av sol. Jag blir stark. Men det kanske bara är jag som inbillar mig.

Du gör allt så bra. Mycket bättre än vad jag trodde.

Det har blivit en annan du på senaste tiden. En bättre du.
Jag vet att jag har krånglat till allt. Och jag känner skuld. Stor skuld. Jag vet bara inte vad jag ska göra när du blir sådär. Det är alltid då som det flyger ord mellan oss.
Jag vet inte vad som händer med mig i dom stunderna. Allt försvinner. Och jag tänker bara på sorg. Det är då som du får allt från mig, på dig. Jag vet inte varför. Snälla förlåt. Jag ska skärpa mig. För tankar leder mig framåt. Till bättre tider då dom där utbrotten inte finns.
Dom finns för att jag är rädd att förlora dig. Men inte bara. Det finns något mer som inte går att förklara. Det är känslor med hopplösa ord som får hela historien att låta meningslös. Jag kan inte berätta. Förlåt. Men orden finns inte. Dom kan inte beskriva något som jag inte kan få fram. Det går bara inte. Det kommer alltid att vara något som jag bär med mig. Även fast jag kanske inte vill. Men det finns inte rätt ord. Och om jag skulle försöka skriva, så låter det bara fel. Jag har försökt ganska många gånger. Men det låter som om jag mår jätte dåligt, även fast jag absolut inte gör det. Orden har ingen mening. Inget kan beskriva.
Förlåt. Om jag gör det jobbigt för dig. Men tankar leder mig framåt. Och dom kanske gör så att det här inte finns längre. Kanske.
Alla tankar får allt att öppnas upp. Allt blir så klar framför mig.
Men det är det inte nu. Allt har trasslat ihop sig. Ingenting går att förstå längre. Inte helt klart i alla fall. Jag behöver se allt från ett annat perspektiv. En ny vinkel. För att förstå bättre. Då kommer allt att bli bra. Tror jag. Hoppas jag.
Mitt hopp kommer aldrig att försvinna. Det kommer alltid att finnas där. Även om vi faller.
Jag vet att allt går om man bara vill. Eller hur?
 
.


I hear your voice, far far away

Jag vet inte var jag ska börja. På den långa tråden som inte har ord.
Ett eko hörs. Med din röst.
Men inget mer.
Absolut inget mer.
Allt är tyst, och allt är tomt. Väldigt tomt.
Jag vet inte vad som händer mellan oss. Men jobbigt är det i alla fall.
Och jag lägger såklart skulden på mig själv. Att det är jag som gör fel. Att det är jag som tjatar. Och att du helt enkelt inte orkar. Du släpper. Och det gör mig argare.
Förlåt. För allt jag har slängt ur mig.
Men jag blir så sur. På ditt uppträdande.
Det gör så att jag känner mig bortglömd. Det känns som om jag bara är hon som alltid finns där, och inte gör någon nytta.
Usch. Om det är så du tycker, så ser det nog inte så ljust ut.
Då blir alla planer gråa. Färgen försvinner. Likadant med lyckan.
Det finns nog ingenting jag kan göra åt det här. För ifall jag gör det, så känner jag mig bara ivägen och jobbig.
Om du vill ta en paus, så visst.
Men du måste säga och visa hur du känner, så att jag vet om det finns hopp och lycka kvar. 

Herregud vad jag känner mig tjatig. Men det är det enda jag begär.
Och det är det enda du inte gör.

.


The thing you didn't know

Du glömde inte. Det var som om du läste mina tankar.
Men en gång läker inga sår.
Nu har vi kommit till den tidpunkten då jag känner att jag vill ha mer. Mer av dig.
Jag känner tomhet. En tomhet som känns så tom, fast den inte är tom. Den är så full så att den rinner över.
Det kanske är det som gör allt värre. Att det har blivit för mycket.
Du kan inte hantera det, och gör saker som du inte förstår att jag tar illa upp av. Jag känner mig så vilsen. Jag vet ingenting längre. Allt är bara frågor utan svar.
Varför? Varför märker du inte något? Eller gör något åt det?
Bevisa för mig. För jag tror dig inte längre. Jag är så besviken.

image25


.

Orden vill inte komma ut som dom ska

Jag känner mig som en desperat konstig och jobbig tjej som du tröttnar på.
Vad jag än gör så blir det värre. Snälla sluta att vara en sån jävla idiot.
Du glömmer. Och det är inte ibland. Utom hela tiden.
När jag tänker på det, så kommer det alltid fram en slutsats att du gör det med flit.
Är det ett tecken?..
Du glömmer väl inte idag?...

.

Make me smile

Jag känner mig gråtfärdig. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag vet inte vad som händer med mig.
Jag mår egentligen inte dåligt. Det bara känns som det, eftersom dom dåliga sakerna snurrar runt i mitt huvud. Jag känner mig helt deprimerad. Helt slut. Utmattad.
En krypande illamående känsla smyger sig fram och förvärrar allt. När ska det få ett stopp?
Jag känner en rädsla. En rädsla att förlora någon. En till person ur mitt liv.
Vad kan jag göra? Usch. Usch. USCH.
Jag känner mig stressad också. Det känns som om jag har hur mycket som helst som jag måste göra, men jag har absolut ingen ork. Inte det minsta.
Får hoppas att det går över snart. Allt det här som jag kanske bara har inbillat mig. Som kanske inte ens finns.
Men just nu finns det.

.

En dålig dag av alla dåliga dagar

Allt går upp och ner. Känslor. Tankar. Allt.
Är jag tillbaka till verkligheten? Allt är annorlunda. Tankar som aldrig funnits uppstår hela tiden. Vissa tankar som jag inte ens trodde skulle komma. För vi sa så.
Det här kan inte hända. Det får inte hända.
Jag har nog bara en dålig dag. Tröttheten finns så nära, och mina ögon svider. Men kärleken och vänskapen, är nog viktigast.
Men jag vet att det inte kommer att hända. Jag vet det.
Det får inte hända.
Men ju mer jag tänker på det, desto mer deprimerad blir jag. För det går ju ändå inte att undvika.
Det här har varit en komplicerad dag. Förvirrande. Jag fattar inte allt som har hänt. Jag vill inte heller fatta att det här kan avgöra flera år framåt. Usch. Jag vet inte hur jag ska bete mig. Hur ska jag få dig att inse att jag behöver dig. Och kanske nu som mest. Jag ska försöka att låtsas som om ingenting har hänt. Men undra hur länge jag kommer att orka det om det blir många sådana här dagar..
Jag får ta dagarna som dom kommer. Gud! Jag måste sluta oroa mig så mycket. Det kanske inte är något? Du hade kanske också bara en dålig dag..

.

RSS 2.0